14:00

Esperöds SK

Referat: Wollsjö AIF - Esperöds SK

Wollsjö - Esperöd

Deb första seriematchen skulle spelas. Detta i mellan Wollsjö och Esperöd. Esperöd som var gäster och en tuff motståndare skulle möta ett hungrigt Wollsjö, som hade barikaderat sig i sin hemmaborg. Dagen i övrigt var att det var fint väder, ja kanske nästan lite för fint väder. Det var nämligen extremt varmt, så varmt att jag såg två hobber komma springades med en ring. Jag själv som satt i skuggan och tittade på matchen kunde bara be att Wollsjöpågarna inte skulle svimma av överhettning.

Matchen drag igång. Som väntat börjar Esperöd starkt men hög press och mycket passningar. Vi står bra emot dem och gör vad vi ska. Vi spelar kompakt och satsar mer på kontringar. Esperöd har bollspelet på vår planhalva. Då en brytning uppstår. Vi slår snabbt om i kontrings bollen spelas till Darlington som spelar till George som spela till en löpande Linus på högerkanten. Linus tar med sig bollen på kanten kollar upp och ser både George och Darlingtion spingades in i straffområdet. Han slår in bollen. Bollen seglar i luften men den går tyvärr för högt och ut över sidlinjen. Matchen fortgår och domarna anser att det är för varmt och blåser av matchen när 22minuter har gått för att dricka. Matchen blåst igång igen, då uppstår ett farligt läge i vår egna straffområde. En Esperödspelare springer mot bollen likaså en Wollsjöspelare, då deras ben trasslar in i varandra och båda ramlar. Straff Esperöd. Bollen läggs på plats och alla håller andan. Peter, vår egna livvakt tar ett djupandetag och koncentrerar sig. Bollen slås iväg mot högerhörnet. Tyvärr var Peter iväg mot vänsterhörnet. 0-1 Esperöd. Matchen fortsätter i den olidliga värmen. Vi står upp bra emot Esperöd och håller dem på avstånd bra. Minut 45, halvlek.

I halvtid pratar coach om att fortsätta kämpa för varandra och att inte vika ner sig. Andra halvlek börjar. Som väntat börjar Esperöd med ett fortsatt högt tryck. Sen kommer slitvargen Tony uthaltandes. Bristning i baksida lår, därefter den evigt löpande Morgan, bristning i ljumsken. Två av de spelar som springer ett ultra marathon varje match var, kan ej fortsätta spela. Detta var ej bra. Men Wollsjö hade hungriga vargar på bänken som ville in och spela. Denna omställningen gjorde det också svårt för våra wollsjöpågar att spela när det kommer in nya personer på nya platser. Wollsjö kämpar och kämpar emot Esperöd. Vi blir trötta och 4 mål släpps in i denna halvlek var ett faktum. Summa summarum tar vi med oss den första halvlek då vi hade spring i benen och lyckas håll Esperöd tillbaka rättså bra. Det var ingen lätt match men Wollsjö gjorde det bra. Nästa match är ett nytt derby mot ingen annan än Lövestad. Den 7 Augusti. Precis som innan gäller samma regler. Ni får nöja er med mina referat här. Då det inte får vara någon publik på arenan när matchen spelas, pga COVID-19